Actualitat

Monogràfic ‘Reflexions sobre la Intel·ligència Artificial’

Dia
28.04.25

Hora
De 10 a 11 h

Lloc
Online

Activitat gratuïta. Places limitades

Descripció
La Intel·ligència Artificial està canviant moltes coses, també en la nostra professió. I això genera preguntes: com ens afectarà? Quins límits cal posar-hi?

Aquest monogràfic vol ajudar-nos a entendre millor aquest fenomen amb l’ajuda de tres ponents que aportaran punts de vista diversos per afrontar els reptes d’un món en constant evolució.

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet

Idioma
El monogràfic es realitzarà en català

Ponents

Abel Garriga
Advocat.
Advocat especialista en dret civil i propietat intel·lectual. Ha dedicat la seva carrera professional a l’assessorament als agents del sector cultural i a empreses que treballen amb intangibles, en totes les fases del procés de producció i de la seva explotació.
Combina la seva activitat professional amb l’activitat docent i la participació en conferències i seminaris sobre la matèria i és membre de l’Asociación Literaria y Artística para la Defensa del Derechos de Autor (ALADDA).

Albert Martínez Serraclara
Assessor en IA de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya i representant a FADIP.
Llicenciat en Dret i il·lustrador, des de fa vint-i-cinc anys ha desenvolupat professionalment la seva vocació artística principalment en els sectors de l’animació audiovisual per a sèries i cinema i del videojoc. Estudiós de la formació dels models d’Intel·ligència Artificial i del seu impacte en la nostra professió, actualment assessora la Junta de l’APIC en aquesta matèria i lluita per a una regulació ètica i respectuosa d’aquesta nova tecnologia en nom de l’APIC o des de la seva representació a FADIP, trobant-se implicat en les converses que es desenvolupen a escala estatal i europea.

https://www.linkedin.com/in/albert-martinez-serraclara/
https://www.behance.net/albertmartinez6

Marcel Pié
Animador a Taller Estampa.
Estampa és un col·lectiu artístic de programadors, realitzadors i investigadors amb base a Barcelona. La seva pràctica es basa en una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals i digitals, amb un interès particular per l’arxiu i l’audiovisual experimental. Des del 2017 una de les seves principals línies de treball ha estat la investigació dels usos i ideologies de la IA. Un interès que va començar amb el projecte programàticament titulat El mal alumne. Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials, al qual han seguit més diferents, publicacions, instal·lacions, performances o audiovisuals que es poden consultar a la web del col·lectiu.

https://tallerestampa.com/
https://www.instagram.com/tallerestampa

Modera

Roger Pibernat
Il·lustrador, animador i artista digital audiovisual.
Ha desenvolupat el seu propi llenguatge de live coding per música, i és el cocreador d’Animatron, una eina per improvisar col·lectivament amb collages d’animacions 2D en actuacions en viu — un sàmpler visual —, que fa servir en els seus propis projectes i en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Va formar part de la Barcelona Laptop Orchestra, i és cofundador d’Axolot, un col·lectiu que desenvolupa la seva activitat artística amb una aproximació crítica cap a la tecnologia, fent servir eines de codi obert i llicència lliure tan pròpies com alienes, i amb una creixent especialització en IA artesanal, ètica, empoderada i de curt abast. Axolot desenvolupa peces d’electrònica DIY, espectacles de live coding, instal·lacions interactives i organitza Híbrides i VIU, dos festivals d’art amb tecnologia lliure.

¿Com funcionen els nostres monogràfics?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en què et puguis connectar a Internet amb un ordinador, podràs seguir la classe de manera virtual.
Per tenir accés al curs et donarem un enllaç perquè accedeixis a l’aula de forma senzilla.
Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs de forma còmoda.

Aquesta activitat de l’APIC és gratuïta gràcies al compromís i contribució econòmica dels seus membres. Vols ajudar-nos a ampliar la nostra comunitat d’il·lustradors i il·lustradores?

Associa’t!

Inscripcions