Training

Eines de dibuix vectorial amb iPAD

Aquest curs vol donar una descripció general de quines són les principals eines per poder crear il·lustracions vectorials amb iPad, tot proporcionant pautes específiques que serviran per començar a produir ràpidament en totes elles. Al curs també es tractaran els mètodes per exportar les il·lustracions fetes i poder portar-les a l’ordinador o cap a qualsevol altre repositori.
25.03.2021
De 10 a 13 h.
Online

Coneixements previs
Ja que en el curs es tractaran les característiques específiques de les apps i no pas els fonaments de la il·lustració vectorial, es recomana tenir un mínim d’experiència d’utilització de software de dibuix vectorial o, almenys, coneixements dels conceptes bàsics de dibuix vectorial com ara vector, resolució, eina de ploma, etc.

Temari
1. Introducció
2. Principals apps de dibuix vectorial per iPad
◦ Inkpad
◦ Affinity Designer
◦ Illustrator for iPad
◦ Vectornator
3. La interfície de treball
◦ Configuració del full
◦ Capes
4. Tècniques bàsiques de dibuix
◦ Figures geomètriques
◦ Creació de traçats
◦ Dibuix a mà alçada
5. Modificació d’atributs
6. Transformació d’objectes
7. Treball amb text
8. Aplicació d’efectes
9. Exportació
◦ Gestió de fitxers
◦ Vies d’exportació
◦ Formats
10. Conclusions: qui em convé més?

Detalls del curs

Dia i hora
Dijous 25 de març (10 a 13 h) 3 h.

Lloc
Curs no presencial. El pots realitzar des de qualsevol lloc en què disposis d’un ordinador i de connexió a Internet, ja que assistiràs a una aula virtual.

Preu
Soci/es APIC: 10 euros (Es passarà la quota per l’entitat bancària del soci/a).
Socis/es d’altres associacions federades d’il·lustradors/es: 15 euros (Es facilitarà un núm. de compte per realitzar l’ingrés).
No socis/es: 33 euros (Es facilitarà un núm. de compte per realitzar l’ingrés).

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet.

Idioma
El curs es realitzarà en català.

Professor
Toni Lirio. Llicenciat en Belles Arts i diplomat en teoria i crítica d’art contemporani. Ha desenvolupat la seva carrera al voltant de les tecnologies multimèdia aplicades a l’entorn gràfic i creatiu i en aquesta àrea ha col·laborat amb fabricants com ara Apple, Adobe, Macromedia, Quark, Wacom, DAZ 3D o Metacreations. La seva experiència docent en tecnologia multimèdia arranca l’any 1992 i ha impartit classes i xerrades amb moltes universitats de l’estat espanyol i portuguès. Actualment treballa com a Systems Engineer en Adobe Systems i està certificat com a “Adobe Certified Expert” en Photoshop, Illustrator i Flash.

Com funcionen els nostres cursos online?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en què et puguis connectar a Internet amb un ordinador, podràs seguir la classe de manera virtual.
Per tenir accés al curs et donarem un enllaç perquè accedeixis a l’aula de forma senzilla. Pots fer preguntes a la fi de la classe al xat que hi haurà. També podràs enviar els teus dubtes a la professora al seu correu electrònic. Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs de forma còmoda.