Actualitat

Monogràfic ‘La il·lustració als jocs de taula’

Dia
08.03.24

Hora
De 10 a 11 h

Lloc
Online

Activitat gratuïta. Places limitades

Descripció
El món dels jocs de taula ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys impulsat de manera espectacular per la pandèmia, quan molta gent va cercar activitats per a fer dins de l’àmbit domèstic i familiar que s’ha traduït en un augment del públic, les vendes i també d’editorials, botigues, associacions, dissenyadors i esdeveniments al voltant d’aquest fenomen cultural.

En aquest monogràfic tindrem el testimoni de tres persones vinculades a l’àmbit de la il•lustració que ens ajudaran a analitzar l’impacte i perspectives de futur dels jocs de taula en la nostra professió.

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet

Idioma
El webinar es realitzarà en català

Ponents

Albert Monteys
Dibuixant de còmics. Barcelona, 1971. Estudia a la facultat de Belles Arts de Barcelona o aprèn ben poca cosa relacionada amb l’ofici, però engega el fanzín ‘Mondo Lironda’ amb uns altres tres dibuixants. Passa divuit anys a la revista El Jueves fent humor costumista i d’actualitat fins que el 2014 junt amb una pila d’autors, abandona la capçalera per desavinences amb l’editor sobre els acudits que es poden fer sobre la casa reial espanyola. Actualment, es dedica al còmic (amb la sèrie de ciéncia ficció “Univers!” o l’adaptació de ‘Matadero Cinco’ de Kurt Vonnegut al costat del guionista Ryan North) i, de tant en tant fa feines d’il·lustració, sobretot per jocs de taula.

https://twitter.com/AlbertMonteys

David Esbrí
Editor a Devir. Il·lustrador de Dungeons and Dragons (joc de rol) i del joc de cartes col·leccionable de Game of Thrones, entre molts d’altres.
Dibuixant de còmic (Boom comics – Portades dels còmics de Warhammer i Warhammer 40,000) entre d’altres.
Responsable editorial a Games Workshop Espanya.
Editor de joc propi a Devir (The White Castle, Bitoku, Luna Capital, París: la cité de la lumière, etc.).
Cada any faig una Masterclass a l’escola Joso sobre aquest tema, i un any es va fer un curs d’estiu (prou exitós).

https://twitter.com/David_Esbri
https://devir.es/

Joan Guardiet
Il·lustrador. Barcelona, 1977. Il·lustrador autònom des de principis dels 2000 en àmbits com l’animació (Imagic TV), la publicitat (FC Barcelona) o l’editorial (Fingerprint! Classics). Actualment, treballo especialment en jocs de taula, principalment per Devir. També sóc professor d’il·lustració a LCI i de narrativa a Joso.

www.joanguardiet.com
https://www.instagram.com/joanguardietdraws/
https://twitter.com/JoanGuardiet
https://www.behance.net/JoanGuardiet

¿Com funcionen els nostres monogràfics?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en què et puguis connectar a Internet amb un ordinador, podràs seguir la classe de manera virtual.
Per tenir accés al curs et donarem un enllaç perquè accedeixis a l’aula de forma senzilla.
Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs de forma còmoda.

Consulta el vídeo del monogràfic