Formació

Com preparar un portafolis d'il·lustració gràfico-tèxtil

En aquest webinar s'exposarà com funciona el sector gràfico-tèxtil en la il·lustració i com haurem de comunicar de manera professional per contribuir a crear una identitat de marca.
15.02.2024
De 10 a 11 h.
En línia

(PLACES ESGOTADES)

Descripció
En aquest webinar s’exposarà com funciona el sector gràfico-tèxtil en la il•lustració i com haurem de comunicar de manera professional per contribuir a crear una identitat de marca.

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet

Idioma
El webinar es realitzarà en català i castellà

Continguts
1. Presentació de Monday&Co: Tipologies de clients i projectes

2. Requisits que busquen les empreses en un dissenyador/a gràfico-tèxtil i com plasmar-los en un portafolis i comunicar-los en una entrevista de feina.
• Diferències entre la il·lustració i el disseny tèxtil: Repetició, escala, composició, entrega d’arxius per a producció
• Inspiració i tendències: moodboards i coneixement de tendències
• Consideracions tècniques:
Coneixements informàtics, eines i software essencial per a disseny gràfico-tèxtil (Mockups, repeticions, ús de pack Adobe, Procreate, IA…)
Coneixements sobre els diferents tipus d’estampació i les seves limitacions en producció.

3. Casos pràctics i exemples (com els estampats poden contribuir a la identitat d’una marca)

4. Consells per presentar el portafolis d’una manera professional

5. Recursos per trobar feina en disseny tèxtil

Ponents
‘Monday&Co Studio’ és un estudi de disseny tèxtil situat a Barcelona, especialitzat en el disseny d’estampats per a moda, interiors i papereria.

Està format per:

Débora Chodik
Dissenyadora tèxtil brasilera amb més de dotze anys d’experiència en el mercat de disseny de moda brasiler i europeu. Va estudiar Disseny Gràfic a la Universitat FAAP (São Paulo) i va completar un Màster en Innovació i Gestió del Disseny a BAU (Barcelona). Ha treballat amb marques brasileres com Riachuelo, Reinaldo Lourenço i Vogue Brasil. El 2016 es va traslladar a Barcelona, on va treballar per a proveïdors de disseny del grup Inditex.

Anna Blanco
L’Anna va estudiar Arquitectura Tècnica i Disseny a la UPC (Barcelona) i Disseny de Moda a Studio Berçot (París). Després de quatre anys a París treballant amb marques com Sonia Rykiel i Erotokritos, va tornar a Barcelona, on va adquirir més de dotze anys d’experiència com a dissenyadora d’estampats treballant per a proveïdors del grup Inditex. Durant aquest temps, ha après totes les tècniques, processos de fabricació i detalls del sector, el que li ha proporcionat una visió global de la indústria.

El 2019 la Débora i l’Anna es van conèixer, i compartint consells i inspiracions, van decidir el 2020 llançar Monday&Co, un estudi que representa tots els valors que tenen en comú.

www.mondayandcostudio.com
https://www.instagram.com/monday_and_co_printdesign/
https://www.linkedin.com/company/mondayandcostudio

¿Com funcionen els nostres webinars?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en què et puguis connectar a Internet amb un ordinador, podràs seguir la classe de manera virtual.
Per tenir accés al curs et donarem un enllaç perquè accedeixis a l’aula de forma senzilla.
Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs de forma còmoda.

Aquesta activitat de l’APIC és gratuïta gràcies al compromís i contribució econòmica dels seus membres.
La gravació de l’activitat només serà disponible per a socis i sòcies de l’APIC.
Vols ajudar-nos a ampliar la nostra comunitat d’il·lustradors i il·lustradores? Associa’t!