Formació

Ecoedició i il·lustració. Compromís, oportunitats i reptes de futur

La transició cap a una indústria editorial verda exigeix una resposta conjunta del sector i obliga a replantejar pràctiques molt assentades, tot i que econòmicament ineficients i ambientalment insostenibles. L'ecoedició, entesa com el fet de calcular, minimitzar i comunicar la petjada ambiental de les nostres publicacions, esdevé una qüestió de compromís i una oportunitat per millorar la competitivitat i liderar el canvi que necessiten tots els agents de les diferents cadenes de valor, incloent-hi els professionals de la il·lustració. Els reptes de futur, l'autoedició, la direcció d'art, o com encarar les propostes a editorials des d'un punt de vista més sostenible, seran alguns dels aspectes que caldrà tenir en compte.
19.03.2024
De 10 a 11 h.
En línia

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet

Idioma
El webinar es realitzarà en català

Ponents

Jordi Panyella
Soci impulsor de l’Institut de l’Ecoedició i de l’Editorial Pol·len.
Editor de la cooperativa editorial Pol·len Edicions, on entenen la tasca editorial com a una estratègia de pol·linització social. Professor del Màster d’edició de la UPF, fa anys que investiga sobre ecoedició i, per això va participar en l’impuls de l’Institut de l’Ecoedició el 2022.

Àlex Mèlich
Tècnic ambiental de l’Institut de l’Ecoedició.
Llicenciat en ciències ambientals i amant de la natura i el mar. Ha militat en organitzacions ecologistes que vetllen per la vida als oceans i n’ha fundat una, Escama. Actualment, és tècnic ambiental de l’Institut de l’Ecoedició, on aporta el seu coneixement per tal de calcular i continuar investigant sobre l’impacte ambiental del sector editorial.

https://institutecoedicio.cat/
https://www.instagram.com/ecoedicio/
https://www.instagram.com/pollen_edicions/
https://www.instagram.com/jordipanye/

https://twitter.com/ecoedicio_cat
https://twitter.com/pol_lenedicions
https://twitter.com/panyellajordi

¿Com funcionen els nostres webinars?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en què et puguis connectar a Internet amb un ordinador, podràs seguir la classe de manera virtual.
Per tenir accés al curs et donarem un enllaç perquè accedeixis a l’aula de forma senzilla.
Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs de forma còmoda.

Aquesta activitat de l’APIC és gratuïta gràcies al compromís i contribució econòmica dels seus membres.

Vols ajudar-nos a ampliar la nostra comunitat d’il·lustradors i il·lustradores?

Associa’t!