Activitats

Durant l’any disposem d’un programa extens d’activitats molt diverses per tal de donar visibilitat a la il·lustració catalana i cobrir les necessitats dels il·lustradors i il·lustradores.
Tots els membres de l’APIC gaudeixen d’un preu avantatjós en les activitats de pagament que fem, tanmateix, aquestes també estan obertes a qualsevol professional que hi vulgui assistir.

Premis Junceda d’Il·lustració

Des de l’Associació Professional d’il·lustradors de Catalunya sabem que és important que existeixi un reconeixement a la tasca dels professionals relacionats amb el món de la il·lustració. Per això, l’any 2003 vam crear els Premis Junceda, uns guardons que premien totes les àrees de la il·lustració.
L’objectiu dels guardons de la il·lustració és premiar i donar a conèixer la disciplina de la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació.

La difusió i ressò mediàtic d’aquests guardons afavoreix la legitimació del nostre sector i el coneixement de la il·lustració al gran públic.
Et convidem a gaudir de les obres dels participants en edicions anteriors a la web dels Premis Junceda.

Barcelona Il·lustració Festival, Bill Festival

El Bill Festival és la teva trobada anual de la il·lustració. La il·lustració, així com tots els camps que formen part d’allò que entenem per comunicació visual. És una disciplina capaç de millorar les condicions de vida de les persones; conscienciar, informar i divulgar sobre problemes urgents de la societat des del plantejament de solucions innovadores, creatives i contemporànies, capaces d’incidir en l’imaginari col·lectiu d’un marc d’espai i temps concret.

El Bill Festival s’organitza al voltant d’un eix temàtic que és el fil conductor de la programació de cada any.

Les conferències i taules rodones posen en relleu, de la mà dels autors i autores, com s’afronten els encàrrecs en relació amb la temàtica proposada.

Es convida a professionals de la il·lustració de reconegut prestigi i a persones que el seu punt de vista pugui aportar valor a la temàtica tractada.

En la darrera edició 2021 el Bill Festival ha reflexionat entorn el concepte de la il·lustració i el viatge i s’ha realitzat en format 100% en línia mitjançant directes al canal de Youtube de l’APIC.

Trobaràs el programa d’enguany i la documentació de les edicions anteriors al web BILL FESTIVAL.

Monogràfics, webinars i debats de la professió

Des de l’APIC organitzem sessions per aprofundir en aspectes concrets de la professió. Es tracta de propostes temàtiques del sector que resolen les inquietuds que més preocupen als il·lustradors i il·lustradores i que tenen com a objectiu la transferència de coneixement per part d’experts i referents del col·lectiu cap a la comunitat APIC.

Consulta els monogràfics

Descobreix-los i participa-hi! Diga’ns de què vols que parlem i ho tindrem en compte per les següents edicions.

Formació

Programem durant tot l’any cursos oberts a tot el col·lectiu d’il·lustradors i il·lustradores, persones relacionades amb la professió i estudiants d’il·lustració.
L’objectiu dels cursos és donar una formació especialitzada i fomentar el bescanvi d’experiències entre el col·lectiu professional de la il·lustració i les persones afins al sector.

Actualment, totes les formacions es realitzen de manera virtual, facilitant l’assistència per part de tots els il·lustradors i il·lustradores independentment de la seva ubicació geogràfica.

Consulta les properes formacions

Revisions de portafolis

L’APIC és un engranatge professional que connecta els diferents actors sectorials. Amb la finalitat d’actuar com a facilitadors i punt de trobada per al desenvolupament professional de la il·lustració, organitzem revisions de portafolis periòdiques amb prescriptors de tots els sectors de la professió per valorar el treball dels il·lustradors i il·lustradores.

Aquestes sessions consisteixen en una trobada virtual en la qual els il·lustradors que s’inscriuen mitjançant la convocatòria que enviem per correu electrònic, seleccionen part de la seva obra i l’exposen mitjançant la nostra plataforma de trobada virtual en l’horari indicat.

Consulta les revisions de portafolis realitzades

A la Memòria d’activitats 2021 trobaràs totes les activitats que hem dut a terme durant l’any.

Vols formar part de la comunitat APIC?